YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE YASBEATRICE YAS Jumper YAS YAS vqw4qdnS8 YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE YASBEATRICE YAS Jumper YAS YAS vqw4qdnS8 YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE YASBEATRICE YAS Jumper YAS YAS vqw4qdnS8 YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE YASBEATRICE YAS Jumper YAS YAS vqw4qdnS8
Overmateriale: 63% polyakryl, 27% nylon, 10% ull Materiale: Ribbestrikk Vedlikeholdsråd: Håndvask, Maks krymping 5%, kemisk rensing mulig
YAS YAS Jumper YASBEATRICE YASBEATRICE YASBEATRICE Jumper YAS YAS YASBEATRICE Jumper YAS Jumper YASBEATRICE YAS YASBEATRICE YAS Jumper YAS YAS YASBEATRICE YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

CAPSULE CARDIGAN Cardigan LONGLINE FISHERMAN Be Simply by 7PYX71

YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE YASBEATRICE YAS Jumper YAS YAS vqw4qdnS8

Forsvaret har åpnet sitt historiske filmarkiv og digitalisert norsk militærhistorie fra 2. verdenskrig og fram til i deg.

Det begynte å haste for noen av de historiske filmklippene som Forsvarets filmfotografer har dokumentert opp gjennom tidene. Mye av materialet var lagret på en slik måte at det sto i fare for å forringes over tid, forteller prosjektleder for Forsvarets historiske filmarkiv på Youtube, Tom-Daniel Laugerud. 

– 
YAS YASBEATRICE Jumper Jumper YAS YASBEATRICE YASBEATRICE YAS Alt materiale er lagret på såkalte DigiBeta kassetter og disse vil etterhvert miste kvaliteten. Det var derfor viktig for oss å digitalisere.

– Det finnes klipp før 2. verdenskrig. Likevel er det aller meste som er lagt ut nå fra 2. verdenskrig fram til 90-tallet. Målet har vært å gjøre disse klippene tilgjengelige for veteraner, familier og et større publikum med en historisk interesse, sier Laugerud.

Arbeidet med å digitalisere de historiske filmklippene er kommet en lang vei. Likevel blir det aldri ferdig. Tom-Daniel Laugerud i Forsvarets mediesenter (Foto: privat). 

Selv så jeg oldemoren min i et av klippene fra en 17. mai-feiring i London 1943.


Tanken er å tilføre den digitale databasen nye klipp fra alle internasjonale operasjoner Norge har deltatt i, og fra operasjoner som kommer i framtiden.

– Vi har lagt ute mye fra Afghanistan, Libanon, Korea og mange andre operasjoner. Til nå er det lagt ut DOMENICA Pepe Pepe Jeans Skjorte Jeans DOMENICA vC0znxwq

YAS YASBEATRICE YAS YAS YASBEATRICE Jumper YASBEATRICE Jumper Familie. Laugerud, som jobber i Forsvarets mediesenter, sier at det har vært et bredt samarbeid for å komme i mål med prosjektet. John Charles Kvam har vært arkivleder, Runar Skjong har tatt grep om produksjonen og Line Bie har vært teknisk ansvarlig, forteller Laugerud.

Nå håper han at flere vil dykke ned i arkivene for å finne tidligere skjult historie. 


– Det er mange som har sett familiemedlemmer på disse klippene. Selv så jeg oldemoren min i et av klippene fra en 17. mai-feiring i London 1943. Hun sto ved siden av Forsvarets filmfotograf, sier Laugerud. 

SHARON Hundred Won Sommerkjole Won Hundred 7x4w87
YAS YASBEATRICE Jumper YAS Jumper YAS YASBEATRICE YASBEATRICE