DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq

Martin Luther 1483–1546. Luther var motstander av den katolske kirkens makt over de troende. Hans kritikk skapte protestantismen, og ble starten på reformasjonen.

DAWNTODUSK Seafolly top Bikini TRI FIXEDLONGLINE OOdrZwq

Hva skiller protestanter og katolikker fra hverandre?

Protestantismen oppsto da presten Martin Luther i 1517 tok et oppgjør med den katolske kirken. Han mente at den hadde fjernet seg fra det kristne utgangspunktet, slik det var beskrevet i Bibelen.

Få et actionkamera gjennom et utrolig godt tilbud sammen med HISTORIE

Kirker og folk i det meste av Nord-Europa rev seg i løpet av de neste 50 årene løs fra paven og den katolske tro. Men de samlet seg ikke alle bak Luthers utlegning av den sanne kristne tro, for han var bare den første av en rekke reformatorer. De hadde hver sine fortolkninger av Bibelens ord, og lutheranerne fikk følge av kalvinister, anabaptister og en voksende skare av andre protestantiske trosretninger. I tillegg kom England, der kong Henrik 8. røk uklar med paven og innførte sin helt egne variant av protestantisme – den anglikanske kirken.

Til tross for store ulikheter mellom de forskjellige utgavene av protestantismen hadde de sin motstand mot katolisismen felles. De avviste alle at kirken representerte Gud og var et mellomledd mellom Herren og alminnelige kristne. Protestantene mente i stedet at det enkelte mennesket sto i direkte forbindelse med Gud.

top Bikini DAWNTODUSK FIXEDLONGLINE TRI Seafolly

Europa anno 1555. Protestantiske land er grønne. Katolske land er gule.

Seafolly TRI DAWNTODUSK FIXEDLONGLINE Bikini top Protestanter

● Herrens vilje står skrevet i Bibelen.
● Bare tro kan frelse menneskers sjel.
● Kirken er jordisk og hører til under staten.

Katolikker

● Kirken er Guds stemme på jorden.
● Prester kan tilgi syndige handlinger.
● Paven er Herrens stedfortreder og de kristnes øverste leder på jorden.

Les mer om religionene og alle konfliktene som troende har utløst, i HISTORIE.

Det er så spennende at vi legger ved et par kvalitets hodetelefoner med Bluetooth, så du kan roe nervene med musikk. 

Bluser VIRANNY Vila Vila VIRANNY OnFwqqdx

Kanskje du er interessert i

Overmateriale: 90% polyester, 10% elastan Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram